Web Analytics Made Easy - Statcounter
What
image
  • international trade & development
  • pharmaceuticals
Where
image
image

„Алкалоид” AД Скопје е компанија која повеќе од осум децении работи на производство на лекови, преработка на билни суровини и на производство на козметички и на хемиски производи.

„Алкалоид” АД е акционерско друштво, во чии рамки работат два профитни центри: Фармација и Хемија, козметика и билкарство. Има две подружници во земјава, 18 подружници и 2 претставништва во странство (во Србија, Црна Гора, Косово, Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија, Швајцарија, Бугарија, Турција, Украина, Руска Федерација, САД и Велика Британија).

Друштвото брои 2.015 вработени во земјата и 604 вработени во подружниците и во претставништвата надвор од Македонија.

Акциите на „Алкалоид” се во сопственост на над 5.000 акционери, физички и правни лица.

Company’s Keywords:

Q How Many Employees Does This Company Have?

870

Q Which Industry Does This Company Belong To?

pharmaceuticals

Q What Is the Annual Income?

Q What Is the Technology of All the Company’s Website?

Microsoft Office 365, React Redux, React, Google Font API, Nginx, Bootstrap Framework, Mobile Friendly, YouTube, Shutterstock

Q What Year Was the Company Founded?

1936

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!

imageYour request has been submitted successfully.

image